divendres, 9 de setembre del 2011

Pep Guardiola, Medalla d'Or del Parlament de Catalunya

  pais petit ( lluis llach i ocults )
fotolog.com    
Josep Guardiola i Sala, més conegut com a Pep Guardiola (Santpedor, Bages, 18 de gener de 1971) és un exfutbolista i entrenador de futbol català. Ha estat un dels migcampistes més valorats del Futbol Club Barcelona, on actuà de cervell del dream team blaugrana, tot i que més tard també jugà en altres equips. Des de la posició de centrecampista defensiu, Guardiola, dotat d'una bona tècnica, organitzava l'equip, distribuïa el joc i marcava el ritme dels partits segons convenia. Actualment (i per tercer any consecutiu) exerceix d'entrenador del primer equip del Futbol Club Barcelona, amb el qual aconseguí un triplet històric la temporada 2008-2009 (Copa del Rei, Lliga i Copa d'Europa), en el seu primer any com a màxim responsable tècnic, i que acabaria fent un històric sextet en ampliar-lo en la següent temporada amb la Supercopa d'Espanya, Supercopa d'Europa de futbol i el Campionat del Món de Clubs de futbol
Ha jugat 47 vegades amb la selecció espanyola i ha estat també el capità de la selecció catalana durant molts anys.
Tercer fill de Valentí Guardiola i de Dolors Sala, la seva fama de gran futbolista es va començar a forjar a La Salle de Manresa. Era el preferit a l'hora de formar els equips a l'hora del pati, ja que el seu equip guanyava sempre. Tot i que físicament era dèbil, tècnicament era molt bo. El primer gran ídol futbolístic de Guardiola va ser Michel Platini, del qual tenia una foto a l'habitació. Les veus de la seva qualitat van arribar fins a Antoni Marsol i Ramon Casado, tècnics del Club Gimnàstic de Manresa. El pas del Nàstic al Barça va ser gairebé casual: el seu pare, Valentí, va omplir una butlleta d'un diari esportiu per fer una prova, i tot i que d'entrada no va obtenir cap resposta positiva, un dia (i en bona part per la gran insistència d'Oriol Tort) el Barça va oferir-li d'anar a viure a la Masia per seguir la seva formació al planter del club blaugrana.
L'any 2011 fou guardonat amb la Medalla d'Honor del Parlament de Catalunya pel seu "èxit aconseguit com a entrenador i per transmetre valors com l'esportivitat, el treball en equip, l'esforç i la superació personal"





Té la sang blau grana i cuatre barres al cor




"el meu país és tant petit que des de dalt d'un campanar sempre es pot veure el campanar veí"

'Si ens llevem ben d'hora i penquem, som un país imparable'  

Felicitats, Pep! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada